U gebruikt een verouderde browser. Voor een optimale ervaring update je browser of gebruik een moderne browser.
sluit
Onze producten
Rundsvlees
Kalfsvlees
Varkensvlees
Lamsvlees
Fijne vleeswaren
Bereidingen
Wild & Gevogelte
Retail
GOODMEAT NV/SA
Venecolaan 28
B-9880 Aalter
+32(0)2 245 46 47
info@goodmeat.be
orders@goodmeat.be
GOODMEAT NV/SA
Venecolaan 28
B-9880 Aalter
+32(0)2 245 46 47
info@goodmeat.be
orders@goodmeat.be
Goodmeat 2024 . Algemene verkoopsvoorwaarden . Cookies . Privacy
Het verhaal van Belfurn Angus gaat meer dan 10 jaar terug met de aankoop van 1 stier en 20 koeien uit Schotland. Patrick Vanderhaeghe besluit zijn passie te volgen – een liefde die hij rond zijn 18de opdeed tijdens een reis in Argentinië – en begint zijn eigen 100% raszuivere Aberdeen Angusrunderen te kweken op de farm in Veurne. De Belfurn Angus – een samentrekking van België en Furnes (Veurne) – was geboren.
Op vandaag telt de boerderij – afhankelijk van de seizoenen – 150 à 250 runderen. Die worden dagelijks met veel liefde en passie verzorgd door de familie Vanderhaeghe.
Neem deel aan de GOODMEAT FARM DAYS. Als professional in de de horecasector bieden we je de mogelijkheid om onze productiesite te Aalter te bezoeken, gevolgd door een degustatie op de farm Belfurn Angus te Veurne.
De Aberdeen Angus wordt geroemd voor zijn uitstekende kwaliteit en specifieke smaak. Het vet in het spiervlees is de belangrijkste drager van smaak. En dat proef je direct! Bovendien heeft de kwaliteit van het vet een positieve invloed op onze gezondheid.
De runderen worden gevoed met een grote variëteit aan kruiden- en grassoorten. Van gras-gevoede dieren is bekend dat ze meer Omega-3 en Omega-6 vetzuren bevatten dan dieren die gemest worden met brok. Het resultaat is een stuk vlees met karakter: van een smaakvolle filet pur over een dunne lende, tussenrib, T-bone steak of côte à l’os tot verrukkelijke hamburgers van het Belfurn Angus ras.
Het is weinigen gegeven om uit te blinken in eenvoud, maar de smaak, de kwaliteit en het uitzicht van Belfurn Angus spreken voor zich. Zowel als dunne lende, filet pur, rib-eye of ambachtelijke hamburger vraagt enkel een gepaste grill of bereiding.
In de zomer genieten de runderen dag en nacht van de buitenlucht voor een rijpere en nog vollere smaak van het vlees. Enkel in de wintermaanden verblijven ze op stal.
Belfurn Angus runderen herken je makkelijk aan hun kleine, gedrongen hoornloze kop. Hun gladde, egale vacht en korte poten zijn van ver herkenbaar.
Kom gerust dichter. Belfurn Angus runderen zijn nieuwsgierig en zeer gemoedelijk. Ze doen geen vlieg kwaad.
In groep sta je sterker. Dat geldt zeker voor de Belfurn Angus kudde. De koeien zijn rustig en voelen zich best als ze samen zijn.
Aberdeen Angus runderen worden natuurlijk bevrucht en geboren. Ze kalveren erg makkelijk en worden vaak gebruikt om te kruisen met andere rassen.