taste
quality
Burger met gegrilde groenten
en kruidenmayosaus
Ingrediënten – 4 pers
4 burgers
1/4 knolselder
2 zoete aardappelen
1 pastinaak
1 courgette
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
1 el gedroogde oregano
2 eetlepels olijfolie
peper en zout
2 el mayonaise
1 el yoghurt
2 el verse peterselie
2 el verse bieslook
Bereidingswijze
Verwarm
de
oven
voor
op
200°C.
Spoel
de
knolselder,
zoete
aardappelen,
courgette
en
pastinaak.
Snijd
de
groenten
ongeschild
in
balkjes.
Bekleed
een
bakplaat
met
bakpapier
en
schik
hierop
de
groentefrietjes.
Pers
vervolgens
de
teentjes
knoflook
uit
boven
de
groenten.
Rits
de
tijm
van
de
takjes
en
verdeel
samen
met
de
gedroogde
oregano
over
de
frietjes.
Besprenkel
met
2
eetlepels
olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om.
Snijd
de
peterselie
en
bieslook
heel
fijn
en
mix
door
de
mayonaise
en
yoghurt.
Kruid
met
peper
en
zout.
Bak de hamburgers volgens de aangegeven bereidingswijze.
Burger met bacon en verse groenten
en advocadomayo
Ingrediënten – 4 pers
4 burgers
4 hamburgerbroodjes
1 tomaat
¼ komkommer
½ rode ui
8 plakjes bacon
Sla
bakboter
1 rijpe avocado
½ limoen
2 el mayonaise
Peper en zout
Bereidingswijze
Maak
de
groenten
schoon.
Snij
de
tomaat
en
komkommer
in
dunne
plakjes.
Pel
de
ui
en
snijd
hem
in
dunne
ringen.
Laat
in
een
braadpan
wat
boter
smelten
en
stoof
hierin
de
uien
in
+/-
5
minuten.
Bak
de
hamburgers
volgens
de
aangegeven
bereidingswijze.
Halveer
ondertussen
de
avocado
en
haal
de
pit
eruit
en
verwijder
de
schil.
Snijd
het
vruchtvlees
in
kleine
blokjes.
Boen
de
limoen
schoon
onder
stromend
water
en
rasp
de
groene
schil
dun
af.
Pers
de
vrucht
uit.
Doe
de
avocadoblokjes
met
de
limoenrasp
en
het
sap,
de
mayonaise,
peper
en
zout
naar
smaak
in
een
kom
en
schep
alles
door
elkaar.
Bak
de
plakjes
bacon
krokant
in
een pan zonder vetstof.
Halveer
de
hamburgerbroodjes
en
rooster
ze
kort
onder
de
grill
of
in
de
broodrooster.
Beleg
de
broodjes
met
sla,
tomaat,
komkommer,
rode
ui.
Leg
er
de
hamburger
en
dan
de
bacon
op.
Besmeer
de
tweede
helft
van
het
broodje met de advocadomayo en dek af. Serveer!
Burgers
kan
je
bereiden
op
de
(grill)pan,
de
BBQ
of
in
de
oven.
De
burgers
kunnen
diepgevroren
bereid
worden,
maar
ze
zijn
het
lekkerst
als
ze
vooraf ontdooid zijn.
Bereiding BURGERS
Neem de burgers uit de doos en laat deze in de verpakking ontdooien in de koelkast (0°-4°C). Ontdooi nooit vlees op kamertemperatuur!
PAN:
Zet
een
braadpan
op
hoog
vuur.
Voeg
een
eetlepel
olijfolie
en
smelt
hierin
een
klontje
boter.
Bak
en
kleur
de
hamburgers
2
minuten
per
zijde. Zet het vuur middelmatig en laat het vlees binnenin zachtjes verder garen gedurende +/- 3 minuten.
BBQ:
Leg
de
burgers
op
de
verhitte
grill.
Keer
de
hamburgers
regelmatig
om
de
minuut.
Op
die
manier
krijg
je
aan
beide
zijden
dezelfde
bruining en in de burgers een gelijkmatige garing. Het vlees is dan ook veel sappiger.
OVEN:
Leg de burgers gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai ze even om na 10 minuten.
TIPS! Druk tijdens het bakken niet met een spatel op de burgers want zo duw je de sappen uit het vlees en daar zit nu net de meeste smaak in!
MICROGOLFOVEN:
De
burgers
kunnen
ook
ontdooid
worden
in
de
microgolfoven.
Verwijder
eerst
de
verpakking
en
leg
deze
op
een
schaal.
Ontdooi op de laagste of op de ontdooistand. Na het ontdooien dienen de burgers onmiddellijk bereid te worden.