taste quality
Burger met gegrilde groenten en kruidenmayosaus
Ingrediënten – 4 pers 4 burgers 1/4 knolselder 2 zoete aardappelen 1 pastinaak 1 courgette 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 el gedroogde oregano 2 eetlepels olijfolie peper en zout 2 el mayonaise 1 el yoghurt 2 el verse peterselie 2 el verse bieslook
Bereidingswijze Verwarm   de   oven   voor   op   200°C.   Spoel   de   knolselder,   zoete   aardappelen,   courgette   en   pastinaak. Snijd   de   groenten   ongeschild   in   balkjes.   Bekleed   een   bakplaat   met   bakpapier   en   schik   hierop   de groentefrietjes.   Pers   vervolgens   de   teentjes   knoflook   uit   boven   de   groenten.   Rits   de   tijm   van   de takjes   en   verdeel   samen   met   de   gedroogde   oregano   over   de   frietjes.   Besprenkel   met   2   eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om. Snijd   de   peterselie   en   bieslook   heel   fijn   en   mix   door   de   mayonaise   en   yoghurt.   Kruid   met   peper   en zout. Bak de hamburgers volgens de aangegeven bereidingswijze.
Burger met bacon en verse groenten en advocadomayo
Ingrediënten – 4 pers 4 burgers 4 hamburgerbroodjes 1 tomaat ¼ komkommer ½ rode ui 8 plakjes bacon Sla bakboter 1 rijpe avocado ½ limoen 2 el mayonaise Peper en zout
Bereidingswijze Maak      de      groenten      schoon.      Snij      de      tomaat      en komkommer   in   dunne   plakjes.   Pel   de   ui   en   snijd   hem   in dunne   ringen.   Laat   in   een   braadpan   wat   boter   smelten en    stoof    hierin    de    uien    in    +/-    5    minuten.    Bak    de hamburgers    volgens    de    aangegeven    bereidingswijze. Halveer   ondertussen   de   avocado   en   haal   de   pit   eruit   en verwijder   de   schil.   Snijd   het   vruchtvlees   in   kleine   blokjes. Boen   de   limoen   schoon   onder   stromend   water   en   rasp de    groene    schil    dun    af.    Pers    de    vrucht    uit.    Doe    de avocadoblokjes    met    de    limoenrasp    en    het    sap,    de mayonaise,   peper   en   zout   naar   smaak   in   een   kom   en schep   alles   door   elkaar.   Bak   de   plakjes   bacon   krokant   in een pan zonder vetstof. Halveer   de   hamburgerbroodjes   en   rooster   ze   kort   onder de   grill   of   in   de   broodrooster.   Beleg   de   broodjes   met   sla, tomaat,   komkommer,   rode   ui.   Leg   er   de   hamburger   en dan    de    bacon    op.    Besmeer    de    tweede    helft    van    het broodje met de advocadomayo en dek af. Serveer!
Burgers   kan   je   bereiden   op   de   (grill)pan,   de   BBQ   of   in   de   oven.   De   burgers   kunnen   diepgevroren   bereid   worden,   maar   ze   zijn   het   lekkerst   als   ze vooraf ontdooid zijn. Bereiding BURGERS Neem de burgers uit de doos en laat deze in de verpakking ontdooien in de koelkast (0°-4°C). Ontdooi nooit vlees op kamertemperatuur! PAN:   Zet   een   braadpan   op   hoog   vuur.   Voeg   een   eetlepel   olijfolie   en   smelt   hierin   een   klontje   boter.   Bak   en   kleur   de   hamburgers   2   minuten   per zijde. Zet het vuur middelmatig en laat het vlees binnenin zachtjes verder garen gedurende +/- 3 minuten. BBQ:    Leg   de   burgers   op   de   verhitte   grill.   Keer   de   hamburgers   regelmatig   om   de   minuut.   Op   die   manier   krijg   je   aan   beide   zijden   dezelfde bruining en in de burgers een gelijkmatige garing. Het vlees is dan ook veel sappiger. OVEN: Leg de burgers gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai ze even om na 10 minuten. TIPS! Druk tijdens het bakken niet met een spatel op de burgers want zo duw je de sappen uit het vlees en daar zit nu net de meeste smaak in! MICROGOLFOVEN:   De   burgers   kunnen   ook   ontdooid   worden   in   de   microgolfoven.   Verwijder   eerst   de   verpakking   en   leg   deze   op   een   schaal. Ontdooi op de laagste of op de ontdooistand. Na het ontdooien dienen de burgers onmiddellijk bereid te worden.
+32(0)2 245 46 47 HOME