taste quality
Burger met gegrilde groenten en kruidenmayosaus
Ingrediënten – 4 pers 4 burgers 1/4 knolselder 2 zoete aardappelen 1 pastinaak 1 courgette 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 el gedroogde oregano 2 eetlepels olijfolie peper en zout 2 el mayonaise 1 el yoghurt 2 el verse peterselie 2 el verse bieslook
Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de knolselder, zoete aardappelen, courgette en pastinaak. Snijd de groenten ongeschild in balkjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groentefrietjes. Pers vervolgens de teentjes knoflook uit boven de groenten. Rits de tijm van de takjes en verdeel samen met de gedroogde oregano over de frietjes. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven. Roer regelmatig om. Snijd de peterselie en bieslook heel fijn en mix door de mayonaise en yoghurt. Kruid met peper en zout. Bak de hamburgers volgens de aangegeven bereidingswijze.
Burger met bacon en verse groenten en advocadomayo
Ingrediënten – 4 pers 4 burgers 4 hamburgerbroodjes 1 tomaat ¼ komkommer ½ rode ui 8 plakjes bacon Sla bakboter 1 rijpe avocado ½ limoen 2 el mayonaise Peper en zout
Bereidingswijze Maak de groenten schoon. Snij de tomaat en komkommer in dunne plakjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Laat in een braadpan wat boter smelten en stoof hierin de uien in +/- 5 minuten. Bak de hamburgers volgens de aangegeven bereidingswijze. Halveer ondertussen de avocado en haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Boen de limoen schoon onder stromend water en rasp de groene schil dun af. Pers de vrucht uit. Doe de avocadoblokjes met de limoenrasp en het sap, de mayonaise, peper en zout naar smaak in een kom en schep alles door elkaar. Bak de plakjes bacon krokant in een pan zonder vetstof. Halveer de hamburgerbroodjes en rooster ze kort onder de grill of in de broodrooster. Beleg de broodjes met sla, tomaat, komkommer, rode ui. Leg er de hamburger en dan de bacon op. Besmeer de tweede helft van het broodje met de advocadomayo en dek af. Serveer!
Burgers kan je bereiden op de (grill)pan, de BBQ of in de oven. De burgers kunnen diepgevroren bereid worden, maar ze zijn het lekkerst als ze vooraf ontdooid zijn. Bereiding BURGERS Neem de burgers uit de doos en laat deze in de verpakking ontdooien in de koelkast (0°-4°C). Ontdooi nooit vlees op kamertemperatuur! PAN: Zet een braadpan op hoog vuur. Voeg een eetlepel olijfolie en smelt hierin een klontje boter. Bak en kleur de hamburgers 2 minuten per zijde. Zet het vuur middelmatig en laat het vlees binnenin zachtjes verder garen gedurende +/- 3 minuten. BBQ: Leg de burgers op de verhitte grill. Keer de hamburgers regelmatig om de minuut. Op die manier krijg je aan beide zijden dezelfde bruining en in de burgers een gelijkmatige garing. Het vlees is dan ook veel sappiger. OVEN: Leg de burgers gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Draai ze even om na 10 minuten. TIPS! Druk tijdens het bakken niet met een spatel op de burgers want zo duw je de sappen uit het vlees en daar zit nu net de meeste smaak in! MICROGOLFOVEN: De burgers kunnen ook ontdooid worden in de microgolfoven. Verwijder eerst de verpakking en leg deze op een schaal. Ontdooi op de laagste of op de ontdooistand. Na het ontdooien dienen de burgers onmiddellijk bereid te worden.
+32(0)2 245 46 47 HOME